söndag 3 juli 2016

Blir spännande att följa Celik då större uppgifter nu väntar


 Har sju titlar på ITF-touren. Foto:Torbjörn Dencker
Susanne Celik fortsätter att imponera i ITF:s 25000-dollarturneringar.
I dag tog hon sin fjärde titel för året på den nivån.
Det ska bli mycket intressant att se hur den 21-åriga Sverigetrean klarar omställningen till större turneringar där tempot är högre, spelarna stabilare och ja, där allt innebär betydligt tuffare villkor.
Redan kommande vecka får vi en fingervisning om var Susanne står då hon kvalar till WTA-turneringen i Bukarest. 
Efter det väntar Ericsson Open och får Celik inte wild card dit promenerar jag från Båstad till Stockholm – naken och baklänges!
Vi ska självklart inte förvänta oss stordåd från Celik under de närmaste veckorna som ändå är nog så viktiga för henne eftersom de ger värdefull erfarenhet från WTA-spel. Hon har spelat en handfull kval tidigare och kvalade förra året in i WTA-turneringen i Florianopolis, för övrigt veckan efter att hon – på ett wild card – gjorde WTA-debut i Båstad.
Sedan dess har hon fortsatt att utvecklas.
Jag har sett Celik för lite för att kunna bedöma hur långt hon har förutsättningar att klättra på rankningen där hon inför veckans Pålsjö Ladies i Helsingborg låg 204.
Däremot råder det ingen tvekan om att hon har hungern och den mentala styrkan och ”bara” det räcker långt.
För två veckor sedan hade Susanne Celik fem ITF-titlar, tre i 25:or och två i 10:or – alla på hardcourt.
Nu har hon två på grus. Hon var förstaseedad i förra veckans Swedish Ladies och infriade förväntningarna där liksom nu i Pålsjö Ladies i Helsingborg. Hemmafavoriten tappade ett set på sina tio matcher i de två turneringarna.
Att svara upp mot favoritskapet på det sättet då hon aldrig tidigare varit förstaseedad i en ITF-turnering på hemmaplan är oerhört starkt.
*
Här ser och hör du Susanne berätta om sina känslor efter segern och det är Torbjörn Dencker som filmar och intervjuar:Celik om segern i Pålsjö Ladies
*
Efter kvalfinalen på gräset i Wimbledon är Sverigetvåan Rebecca Peterson nu tillbaka på gruset. Där väntar kommande vecka en 100 000-dollarturnering i Budapest där 20-åringen från Järfälla är femteseedad. Hon inleder mot Tereza Mihalikova, den 18-åriga slovakiskan som förra året segrade i Australian Opens flicksingel och i år var i final där. Hon är rankad 518 och har gått in som wild card.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar