söndag 3 juli 2016

Om även Murray faller bort känns Wimbledon vidöppet


  Hemmafavoriten tog titeln 2013
Visst blev Wimbledon mer ovisst efter storfavoriten Novak Djokovic sorti.
Nu är det vidöppet, säger en del.
Håller inte med utan tycker att det mesta talar för hemmafavoriten Andy Murray då turneringen i dag går in på sin andra vecka.
Övriga?
Kanadensiske världssjuan Milos Raonic förstås. Frånsett semifinalen för två år sedan har han märkligt nog inte fått till det på Wimbledons gräs som borde passa honom perfekt. I genrepet inför årets tredje Grand Slam-turnering var Raonic i final i ATP-turneringen i Queens där Murray vann med 2-1. Raonic möter i åttondelsfinal David Goffin som vunnit bara tre av sina 31 matcher mot topptiospelare.
Tomas Berdych var i final för sex år sedan. Blir farlig om hans tunga och flacka baslinjespel fungerar. Problemet är att så inte varit fallet i en hel Grand Slam-turnering. Förr eller senare möter han en spelare som har vad som krävs för att trasa sönder tjeckens stereotypa spel.
Federer då? Visst, han slipper Djokovic i en eventuell semifinal men har å andra sidan inte bekänt färg ännu. Under de senaste åren har vi i några Grand Slam-turneringar sett schweizaren imponera som på fornstora dagar – så länge motståndet varit passande. I matcher där tempot drivits upp och han inte kunnat styra har osäkerheten spridit sig i hans spel. Federers tre första matcher har egentligen inte lämnat något som helst besked om hans form. Steve Johnson i åttondelsfinalen blir i alla fall en lite bättre värdemätare.
Murray möter Nick Kyrgios som trivs i stora matcher. Däremot finner han sig inte lika väl tillrätta mot skotten som på deras fyra tidigare möten (tre i Grand Slam) har 11-1 i set. Inte minst den statistiken borde innebära att tankarna på skräll inte skulle infinna sig. Men det gör de av någon anledning som jag inte kan förklara. 
'Och skulle den skrällen bli verklighet, ja, då kan Kyrgios, Tomic, Cilic eller i stort sett vem som helst stå med den buckla som på förhand tycktes vara vikt för Djokovic.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar