måndag 4 juli 2016

Tror han är större än sporten - men i egen klass som rötägg


En omogen och respektlös diva
Det finns idrottare som tror att de är större än sin idrott.
De inbillar sig att allt kretsar kring dem och att idrotten är mer beroende än dem än vice versa.
Först efter karriären kommer upptäcken att de i själva verket är bara parenteser i idrottshistorien.
Zlatan är förstås ett praktexempel men ännu värre är australiern Nick Kyrgios.
Han är inte ens en stjärna ännu men uppträder som om han skulle vara guds gåva till tennis.
 Bara 21 år har han redan varit iblandad i ett antal skandaler och incidenter. Den i dag var inte av stora mått men beskriver ändå vilket rötägg han är.
Kyrgios uppträdde barnsligt, respektlöst och nonchalant då lät sig enkelt besegras av hemmafavoriten Andy Murray.
Visst, Murray spelade verkligen stabilt och på mycket hög nivå men från början av andra set mötte han en kille som i praktiken lagt ner verksamheten.
Den 18-rankade australiern hade i och för sig några stunder av fokusering men blajspelade mest och gick omkring och muttrade. Då han tappade serven till 1-2 i tredje satte han sig inte ens ner i sidbytet utan gick bara över och ställde sig för att invänta Murrays servegame.
C Mores mycket kunnige kommentator Jonas Berg visade här åter sin styrka då han uttryckte besvikelse och irritation över Kyrgios uppträdande.
Självklart?
Inte alls, ofta hör vi kommentator försköna och det förmodligen i en förhoppning att det är lättare att hålla kvar tittarna om matchen beskrivs i positiva ordalag.
Mannen som i Wimbledon intervjuade Murray direkt efter matchen hade noll integritet och inledde med : ”Utan att vara respektlös mot Kyrgios...”
Då hade vi ändå just sett den stöddige uppkomlingen vara respektlös mot Murray, mot åskådarna, mot tv-tittarna , mot sponsorerna, och ja, mot sporten.
Han borde skämmas.
Men tycker säkert att Wimbledon och tennisen är den stora förloraren av dagens resultat.
Det är han å andra sidan ensam om att tycka.

4 kommentarer:

 1. Ja du vad säger man. Helt otroligt man undrar vad som pågår i hans huvud. Antingen är han helt befriad ifrån självkritik eller så har han någon diagnos. Jag hoppas att någon i hans närhet bryr sig tillräckligt för att kunna få honom att inse att sådant uppträdande inte är ok. Ännu ett bevis på att fostra bra tennisspelare inte är ett 9-5 jobb!

  SvaraRadera
 2. Ja det var jag som skrev ovanstående!

  SvaraRadera
 3. Håller med. Tråkigt att se och jag hoppas att han mognar inom ett eller två år. Han är så pass bra att han kan vinna en GS.

  SvaraRadera
 4. Håller med. Tråkigt att se och jag hoppas att han mognar inom ett eller två år. Han är så pass bra att han kan vinna en GS.

  SvaraRadera