måndag 4 juli 2016

Fem svenskar i Challenger visar vikten av hemmaplan


Överlägsne Sverigeettan
Två kvartsfinalister i singel och två par i dubbelfinal – svensk tennis facit under RC Hotel Open i mars gladde verkligen.
Den mycket välarrangerade turneringen i Jönköping var första Challengern i Sverige på 20 år och den här veckan spelas den andra på gruset i Båstad.
Precis som i Jönköping är Elias Ymer ende direktkvalificerade hemmaspelare. Christian Lindell, Isak Arvidsson, Markus Eriksson och uppstickaren Carl Söderlund har gått in på wild card.
Det är just däri vi ser en av förklaringarna till varför hemmatävlingar har så stor betydelse. Spelare vars rankning inte räcker för att få vara med i sådana här sammanhang ges möjlighet att visa att deras spel håller och om inte annat blir de en erfarenhet rikare.
I RC Hotel Open slog Arvidsson sensationellt ut andraseedade Dustin Brown och tog dubbeltiteln i par med Fred Simonsson efter finalseger mot Markus Eriksson/Milos Sekulic.
Ymer var på grund av sjukdom inte optimalt förberedd men tog sig till kvarten där vi också hittade den största överraskningen, kvalspelaren Patrik Rosenholm som visade sin stora potential.
Någon liknande resa blir det inte för någon av de tio svenska kvalarna i Båstad där de tre sista föll bort i kvalfinal.
Startfältet är starkt med tre topp 100-spelare: Evgeny Donskoy (78), Horacio Zeballos (83) och Carlos Berlocq (95).
Fjärde bäst rankade är Thomas Fabbiano (113) och det är honom Elias Ymer i dag ställs mot i första omgången.
Samtliga svenskar finns på övre halvan och ett är säkert: det blir minst ett hemmahopp i andra omgången. Christian Lindell och Carl Söderlund möts nämligen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar