onsdag 6 juli 2016

Han är hetast i svensk tennis - har bäddat för ATP-debut


En minnesvärd dag för Söderlund
På fredag delar Swedish Open-ledningen ut sina wild card.
Jag är övertygad om att ett tillfaller 19-årige Carl Söderlund och att Båstad-publiken nästa vecka får stifta närmare bekantskap med den hete uppstickaren.
Ja, för den som inte vill vänta till ATP-turneringen finns en chans att göra det redan nu. 611-rankade Söderlund är nämligen som ende svensk klar för kvartsfinal i den nya Challenger som denna vecka spelas i Sveriges tennismetropol.
Det är fantastiskt roligt och välkommet för svensk tennis med ett nytt ungt och fräscht namn som visar sig hålla måttet på en nivå långt över den där han tidigare mätt sina krafter.
I dag slog Calle till två gånger:
Först tog han sin första seger på Challengertouren. Det mot Sverigetvåan och grusspecialisten Christian Lindell i en match som påbörjades i tisdags och då bröts vid 5-5. Segersiffrorna skrevs till 7-5, 6-2.
Några timmar senare slog han ut Sverigeettan Elias Ymers överman Thomas Fabbiano. 6-4, 7-6 efter en mycket imponerande insats mot en åtta år äldre och mycket rutinerad 113-rankad motståndare.
Det fanns flera lägen i matchen där man tycker att skillnaden i rutin skulle ha fällt avgörandet. Främst då när Söderlund vid 5-3 i andra inte lyckades förvalta sina matchbollar. En brände han på sitt första dubbelfel i turneringen och det var ett sådant där urtypiskt läge för när en match svänger och då utmanaren till slut inkasserar en så kallad hedersam förlust.
Jag är imponerad av sättet på vilket Carl Söderlund höll fokus och att han inte – åtminstone visade han inga sådana yttre tecken – lät sig bekommas av de mycket svårspelade förhållandena.
Den starka blåsten var självklart besvärande för alla, några såg ut att helt tappa sugen i den medan Carl Söderlund – och några fler med honom – visade en proffsig atttyd.
Så även till exempel Isak Arvidsson som svarade för en stark insats men föll i en bra match mot mycket stadige spanjoren Roberto Carballes Baena.
Att två av friplatserna till SkiStar Swedish Open går till just Söderlund och Arvidsson är i mina ögon självklart.
Turneringen fick några återbud i dag. I vanilga fall brukar återbud vara ett gissel för arrangören men detta är undantaget som bekräftar regeln.
Fyra doldisar uteblir och direktkvalificerade på sin rankning är nu publikfriaren Dustin Brown, hemmafavoriten Elias Ymer, tidigare Swedish Open-segraren Carlos Berlocq samt Thomas Fabbiano.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar