måndag 11 juli 2016

Härlig reaktion från Lindell då han blev utan wild card


Klar för huvudturneringen - och det utan wild card
För första gången sedan 2009 blev Christian Lindell utan ett wild card till årets SkiStar Swedish Open.
Han tog det på helt rätt sätt. Knöt näven och slog sig via kvalet in i huvud-turneringen.
Bra jobbat!
Det är ju precis den där sortens reaktion man vill se från en spelare som är besviken och känner sig åsidosatt.
Även om Christian efter dagens kvalfinalseger mot Maxim Dubarenco inte ville prata i termer som revansch har han inte stuckit under stol med att han blev besviken över att inte få ett wild card.
Det är lätt att förstå. Rankad 326 är han näst bäste svensk på listan efter Elias Ymer och dessutom har Christian poängen från en andraomgång ifjol att försvara i Båstad.
Den 24-årige brassesvensken har tuff period bakom sig och visst hade det på ett sätt känts naturligt om han fått lite hjälp på vägen i form av ett wild card.
Ändå tycker jag att det är rätt att Calle Söderlund, Isak Arvidsson och Fred Simonsson fått de tre friplatserna. Om Lindell under den senaste tiden visat betydligt bättre resultat än de tre hade saken kommit i ett annat läge men så har inte varit fallet. Dessutom: Söderlund, Arvidsson, Simonsson har tidigare inte fått chansen på ATP-touren medan Lindell fått wild card i sina fem senaste Båstad-starter och en gång i If Stockholm Open.
Men det hade naturligtvis känts tungt om Christian fallit bort redan i kvalspelet. Nu är han med i leken på allvar och tycker själv att det känns bättre i år än tidigare eftersom han av egen kraft tagit sig in i huvudturneringen.
Förhoppningsvis kan den uteblivna friplatsen där fortsätta att tjäna som extra tändvätska.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar