tisdag 30 augusti 2016

Ymer är en "Mini-Wilander" - vände till historisk seger


Fantastisk vändning gav första segern i en Challenger
Stora framtidshoppet Mikael Ymer har något extra:
Förmåga att hitta lösningar att vinna.
Eh, är inte just det vad idrott går ut på invänder kanske någon och jovisst, precis så är det.
Men det innebär ju inte att alla spelare har den där förmågan. Många lever högt på ett par vassa vapen och dagar som dessa inte fungerar rasar deras spel ihop.
Jag liknar gärna 17-årige Ymer med Mats Wilander men nej, inga jämförelser i övrigt frånsett då den så väl utvecklade spelförståelsen och sättet att både hitta och utnyttja motståndarens akilleshäl.
Hur ofta hör vi inte förlorare klaga på att deras spel inte fungerat? Frågan är vad de gjorde för att trasa sönder motståndarens spel. En del kanske inte kan och vissa försöker inte ens eftersom de inte gillar vad de kallar ”skitspel” men i själva verket stavas taktik.
Mikael Ymer nådde i dag en milstolpe i karriären då han i Como tog sin första seger på Challengertouren.
Efter drygt två timmar spel slog han för bara några minuter sedan in matchbollen mot  serben Danilo Petrovic.
 0-6, 6-4, 6-4.
 Ymer tog bara 14 poäng i första set där Petrovic släppte fem poäng ifrån sig i egen serve. I andra hade Mikael 4-2, blev bruten till 4-4 men bröt själv direkt. I skilje var han illa ute vid 1-2 men lyckades trots ett antal breakbollar emot sig hålla det mycket långa gamet. Han bröt till 5-4 och servade hem den historiska segern. I andra omgången väntar åttondesedade italienaren Marco Cecchinato.
I kvalet vände Ymer 0-1 i två av sina tre matcher.
Förra säsongen vände han vid åtta tillfällen 0-1 på ITF-touren och hans facit i matcher som gick till skiljeset var 12-4.
En vinnarskalle utöver det vanliga.

3 kommentarer:

  1. Härlgt!
    Ser fram emot Sverige-Holland 16-18 september.Fullsatt tennisstadion i Båstad

    SvaraRadera
  2. Att utnämna Ymer till "Mini-Wilander" är oförskämt mot Wilander. När Wilander var 21 hade han vunnit 4 GS (två i Paris, två i Australien). Ymer har inte ens vunnit någon match i huvudturneringen i någon Grand Slam- turnering ännu. Han var bra i kval-sammanhang, men tyvärr har inte utvecklingen gått åt rätt håll.

    SvaraRadera