fredag 14 oktober 2016

Ingen optimal uppladdning för Söderlund inför SO-kvalet


Calle Söderlund är ett av två hemmahopp i kvalet
Bara två hemmahopp återfinns i Stockholm Open-kvalet som drar igång på lördagen.
Eftersom startfälten i ATP-turneringarna halverats i år delas endast två wild cards ut. 19-årige Calle Söderlund och 28-årige Patrik Rosenholm återfinns i det 16 spelare starka startfältet som gör upp om fyra platser i huvudturneringen.
Söderlund möter andraseedade Adam Pavlasek som är rankad 87 och under den senaste tiden visat mycket bra form på Challengertouren. Den 22-årige tjecken är ett bra exempel på att det inte krävs framgångar på ATP-touren eller i Grand Slam för att klättra in på 100-bästa-listan. Han har vunnit tre av de fem matcher (samtliga i år) han spelat på ATP-touren och i Grand Slam. Andra omgången i Franska mästerskapet (där han gick in som lucky loser) och kvartsfinalen i Kitzbuhel är hans främsta meriter på den nivån men poängskörden grundas i huvudsak på framgångar på Challengertouren.
Calle Söderlund var under några veckor i somras svensk tennis hetaste namn då han på ett wild card gick till semi i Challengern i Båstad och därefter vann en match i sin ATP-debut i Swedish Open.
Tyvärr har Calle inte fått bästa tänkbara uppladdning inför SO-kvalet. Två träningsdagar gick bort i början av veckan då han var sjuk och han har ännu inte riktigt hittat rätt dygnsrytm efter hemkomsten från USA där han går på college.
Patrik Rosenholm har en på papperet tacksammare uppgift i form av fransmannen Tristan Lamasine. Vid seger där väntar sannolikt 29-rankade (!) Sam Querrey som glömde att anmäla sig till turneringen men så gärna vill spela i Stockholm att han anmälde sig till kvalet. Det skulle förstås vara en jättesensation om Querrey inte tar en av de fyra platserna i huvudturneringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar