måndag 17 oktober 2016

Tennisens värsta rötägg har tyvärr många unga fans

Arrogant, hånfull, oförskämd -och en mycket bra spelare
 Att Nick Kyrgios ibland skämmer ut sig på banan är en sak.
Att den 21-årige australiern inte begriper att han har ett ansvar mot publik, fans, turneringar och sponsorer är betydligt värre – liksom det är att många unga talanger har honom som förebild.
Idag stängdes Kyrgios av i åtta veckor och dömdes till 25 000 dollar efter förra veckans skandal i Master-turneringen i Shanghai där rötögget från Canberra i matchen mot Mischa Zverev svarade för en av tennishistoriens värsta tankningar.
Det var hemskt att se och höra honom och jag är glad att ATP inte låtit saken bero.
Så hade förmodligen skett om det varit första gången Nick Kyrgios ballat ur men detta var bara ett i raden av exempel på att han inte har alla hästar hemma.
Det går att förstå att spelare ibland tappar huvudet på banan men Nick Kyrgios har inte ens vett att skämmas efteråt. På presskonferensen efter skandalmatchen sa Kyrgios bland annat:
”Stor grej, liksom. Jag är inte skyldig någon något. Det är mitt eget val”.
Han förstår alltså inte att det är fans, turneringar och sponsorer som gör det möjligt för honom att ha tennis som yrke.
ATP erbjuder nu Kyrgios psykologhjälp och tar han emot den får australiern spela redan om tre veckor.
Är den psykolog född som på så kort tid kan ta Nick Kyrgios ur villfarelsen att sporten är mer beroende av honom än vice versa?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar