måndag 17 oktober 2016

Vi vill höra ett ja men befarar ett nej och får nog ett kanske


Robert Lindstedt har 12-4 i dubbelfacit i Davis Cup
Om några veckor spelar Sveriges Davis Cup-lag ödeskval mot Israel.
En mycket tuff uppgift med stor risk att Sverige för första gången flyttas ner i division II.
Frågan om Sveriges bäste dubbelspelare finns med kan få sitt svar då DC-kapten Fredrik Rosengren på tisdagen tar ut laget.
Men jag tror inte att vi får ett klart besked på frågan om Robert Lindstedts medverkan utan att det blir ett - ”kanske”.
Mitt drömlag är solklart: Elias och Mikael Ymer i singlarna och Lindstedt/Johan Brunström i dubbel. Fred Simonsson eller Isak Arvidsson följer med som femteman.
Israel har ett mycket starkt dubbelpar och det är svårt att se hur Sverige ska kunna vinna dubbeln utan Lindstedt (som i par med Brunström har 7-1 i DC-facit).
Den 39-årige dubbelspecialisten nobbade kvalmatchen mot Nederländerna (0-5) då Rosengren valde att satsa på Arvidsson/Simonsson som spelade sin första match ihop i dessa sammanhang.
Samma vecka som ödeskvalet i Tel Aviv avgörs spelas ATP-turneringar i Wien och Basel. Lindstedt är anmäld till båda. Det går förstås inte att tolka på annat sätt än att han har för avsikt att den veckan spela på ATP-touren (om det blir Wien eller Basel beror på i vilken turnering han kvalificerar sig) och inte i DC.
Då Sverige ifjol spelade ödeskval mot Danmark valde Lindstedt att spela ATP-turneringen i Basel.
Jag tror – betonar tror – att ”Robban” nu väljer att hålla dörren åtminstone halvöppen. Typ ”Åker jag ut tidigt ställer jag gärna upp för att hjälpa Sverige i ödeskvalet”.
Även om Lindstedt resonerar så kan han bli uttagen i laget i morgon. Men det skulle självklart vara klokare av Rosengren att ställa Sveriges bäste dubbelspelare utanför morgondagens kvartett för att eventuellt plocka in honom i laget om han är tillgänglig för spel då lottningen görs dagens före matchstart.
Utan Lindstedt i laget bir Johan Brunström dubbelankare. Han har spelat DC-dubbel i par med såväl Isak Arvidsson som Fred Simonsson och vem av dem som i morgon nomineras i kvartetten och vem som åker med som femteman är av underordnad betydelse. Andreas Siljeström? Självklart ska hans namn vara med i diskussionen men "Sillen" är liksom Brunström en renodlad dubbelspecialist och kan Sverige inte ställa upp med sitt bästa par väljer Rosengren sannolikt att para ihop Brunström med en spelare som fungerar även som singelalternativ.
På tisdagseftermiddagen vet vi besked. 

2 kommentarer:

  1. Tuff match mot Israel att vänta!

    Intressant läsning kring Fiddes insats för SVTF finns att läsa här, lite annan vinkel än mr Arnesen: http://tennistankarna.blogg.se

    SvaraRadera
  2. Jo kan instämma i att Fidde inte lyckats med någonting som DC Kapten. Det är ju enkel faktaresultat. Det har ju såklart saknats en världsspelare i Sverige sedan Robin, men Fidde har inte tändt något nytt hopp i sitt arbete. Fidde är dock väldigt omtyckt, en trevlig prick och en eldsjäl, men som tennistränare har inget att göra som DC kapten i mitt tycke. Hittar vi ingen bättre får vi ta in någon från Spanien eller dylikt.

    Ser ändå fram emot Isrealmatchen. Dudi Sela är ju Stabilast och Weintraub är väl den med vackrast spel (tänk en lat Federer) men bröderna Ymer är 2 krigare, speciellt Mikael visa att han kan springa ned betydligt mer naturbegåvade spelae

    SvaraRadera