torsdag 6 oktober 2016

Landslagsspelare bestörta över att "Fidde" inte får nytt förtroende - ovisshet och oro


Eriksson håller ungdomarna stången Foto: Emil Holmgren
Markus Eriksson är 26 år.
Han är också bäste svensk under höstens två svenska Futures, den kategori turneringar där majoriteten av de svenska toppnamnen oftast spelar i.
I förra veckans turnering i Danderyd var ”Mackan” ende hemmaspelare som nådde kvarten i singel. Likadant denna vecka i Falun där den titelförsvarande göteborgaren i dag säkrade en semifinalplats. Ovanpå det gick han i par med jämnårige Milos Sekulic till dubbelfinal efter två räddade matchbollar. I finalen väntar Isak Arvidsson, 24 år och Fred Simonsson, 21 år, duon som bildade par i Davis Cup-kvalet mot Nederländerna. Även i Danderyd var dubbelfinalen en inhemsk uppgörelse och då föll Eriksson/Sekulic mot Patrik Rosenholm, 28 år/Daniel Appelgren, 20 år.
Vad kommer att hända med Eriksson och de andra nu när förbundskapten Fredrik "Fidde" Rosengren försvinner och då Svenska tennisförbundet dragit upp riktlinjerna för verksamheten 2017-2020? Ingen vet och oron är stor i spelarledet.
Jag anser att det skulle vara förödande för svensk herrtennis - som tagit 106 titlar under Rosengrens fyra år - att lämna dessa spelare åt sina öden. Även om ingen av dem skulle nå ATP-touren bör de få den ekonomiska uppbackning som krävs för att slå sig in på Challenger-touren. Att flera av dem har spelet för att hävda sig där visade årets två svenska Challengers.
Dessutom: Eriksson & Co är mycket värdefulla som draglok för de mycket få unga talanger som finns bakom bröderna Ymer (Elias, 20 år och Mikael, 18 år) och Calle Söderlund, 19 år. 
I dag intervjuade jag just Markus Eriksson och Isak Arvidsson i Falun där klubben för övrigt gör ett fantastiskt arbete med turneringen som känns lika hemtrevlig som proffsig. Stor eloge till alla krafter där.
                                          

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar