onsdag 19 oktober 2016

Karlovic imponerar på sitt sätt men Ymer är mer sevärd


Visst kan Mikael Ymer vara nöjd med sitt Stockholm Open
Ivo Karlovic och Mikael Ymer är två motpoler.
Den ene är stereotyp. Den andre oförutsägbar.
Vem kollar du helst på ?
Ja, det är nog bara Karlovic familj och närmaste vänner som fastnar för den 37-åriga kroaten.
Jag menar absolut inte att vara nedlåtande mot kroaten utan är imponerad av honom. Att med ett så begränsat register och dålig rörlighet vara rankad 21 är oerhört starkt. Han kan förstås mer än att serva men frågan är vad han varit utan sitt vapen. 16 ess i dagens match mot Mikael Ymer.
Vid 1-2 i skiljeset slog den 211 centimeter långe kroaten fyra dubbelfel – men tog ändå gamet!
Där verkade det som om Micke tappade hoppet om att följa upp skrällen mot Fernando Verdasco med ytterligare en knall. Fram till mitten på tredje set utstrålade den 18-årige talangen stor mental styrka men tyvärr veknade han sedan något i huvudet och under några game kunde han inte tygla ilskan eller frustrationen.
Det är i och för sig inte anmärkningsvärt. Det finns många exempel på även mycket rutinerade spelare som mycket tidigare än så misströstar mot Karlovic.
Mikael Ymer är som bäst i långa bolldueller men här fanns det inte möjlighet för honom att få till önskad rytm. Det hade förmodligen inte spelat någon roll om matchen spelats i morgon men visst hade det varit bättre gör honom att få mer än knappt ett dygn på sig för att landa och ladda om efter skrällen mot Verdasco.
*
Under veckan i Kungliga hallen kommer jag försöka att hinna blogga en del men fokus ligger självklart på jobbet med If Stockholm Opens hemsida. Det är lika kul som inspirerande och några av jobben hittar du här:

*
*
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar