onsdag 16 november 2016

Solna TK lever som man lär - möt några nyckelpersoner och profilerna i elitserielaget


Klubben för alla och Klubben med hjärta.
Så lyder texten på två av de banderoller som hänger på väggen i Solna TK:s hemmaarena.
Det är stora ord att leva upp till och Solna TK lyckas verkligen.
Rullstolstennis, tennis för särskolan, kurser för nyanlända och för barn som inte har en naturlig koppling till sporten är bara några av verksamheterna som bedrivs i klubben där 300 av de 500 medlemmarna är juniorer.
Just juniorerna står i fokus. Att detta ännu inte märks på klubbens Elitserietrupp är föga förvånande. För att överhuvutaget kunna göra ett allvarligt försök att klättra i seriesystemet satsade STK på etablerade spelare och laget gick från divison IV till Elitserien på fyra år. Fjolårets nykomling slutade fyra i tabellen och satsar hårt på Elitserien, inte minst därför att det stimulerar klubbens unga talanger och samtidigt skapar en extra feststämning runt matcherna.
Att en dag ställa upp med ett elitserielag bestående av enbart egna produkter stannar vid en dröm för i stort sett alla - om inte alla - klubbar och STK-ledningen har redan fått erfara att närliggande storklubbar lockar de största talangerna.
Kollegan Torbjörn Dencker och jag har under några dagar följt Solna TK på nära håll och här träffar ni några av nyckelpersonerna bakom klubbens utveckling och så förstås profilerna i elitserielaget som på torsdagen möter KLTK borta.

                              


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar