fredag 3 april 2015

Djokovic vet vad som väntar - men kan han hantera det?

 

 Novak Djokovic är två segrar från femte Miami-titeln
Hur hanterar Novak Djokovic publiken?
Svaret på den frågan är en av nyckelfaktorerna då världsettan natten mot lördagen svensk tid möter hemmafavoriten John Isner i semifinal i Miami.
Isner kommer att få ett högljutt stöd från de 13 800 åskådarna som inte sett en amerikan i semifinal sedan Mardy Fish 2011.
Även om Djokovic är van att ha publiken mot sig hanterar han situationen olika för varje gång. Ibland visar han inte med en min vad han tycker och tänker för att andra gånger helt tappa fattningen. Ett mellanting av detta såg vi i Indian Wells-finalen. Det redan från start starka publikstödet för Roger Federer ökade till orkanstyrka då andra set stod och vägde. Djokovic rörde visserligen inte en min men visade ändå med en rad grova missar att han var skakad.
Den gången redde det upp sig för honom i skiljeset där han var flera klasser bättre än Federer.
Kan bara Isner med sin fruktade serve hålla sig kvar länge i seten kommer han bäras fram av åskådarna. Den 208 centimeter långe hemmafavoriten har inte tappat serven på sin fyra matcher, slagit 60 ess och haft fem breakbollar emot sig i sina 48 servegame.
I deras åtta tidigare möten har Djokovic (6-2 inbördes) ändå lyckats ta udden av Isners annars så fruktade vapen och får serben bara returen i spel är han klart bättre – i vissa fall överlägsen – på alla punkter och det trots att Isners allroundspel utvecklats mycket.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar