söndag 24 maj 2015

Tillbaka i vardagen väntar annan typ av utmaningar


Ymer har kvalat in i två Grand-slam-turneringar i rad
Efter det korta besöket i tennisens
finrum är Elias Ymer och Christian Lindell tillbaka i vardagen. 
Det ska bli mycket intressant att se om de redan under den närmaste tiden kan dra nytta av erfarenheten från Franska mästerskapet.
Har de ett högre tempo i kroppen än inför Paris-äventyret? Är deras självförtroende starkare? Eller väntar bakslag?
Att efter en vecka i en av tenniscirkusens fyra största turneringar återvända till Challengertouren blir främst en mental utmaning för Elias och Christian. Allt är mindre och gråare. Genom att de kvalade in i Paris kommer de båda bäst rankade svenskarna att få större press på sig och det i en konkurrens som är likvärdig med i ett Grand Slam-kval.
Men det är ändå på Challengernivå de hör hemma och Franska mästerskapet ska ses mest som ett stimulerande och lärorikt avbrott i vardagslunken.
Båda reser från Paris med 35 färska rankningspoäng i bagaget. De fick 25 poäng för att ha kvalat in och ytterligare tio poäng för platsen i första omgången. Den totala poängskörden är högre än vad en semifinal i flertalet Challengers ger men inte tillräcklig för att resultera i ett rejält lyft på listan.
Elias Ymer hade två setbollar – varav en i egen serve- i andra sets tiebreak mot 40-rankade Lukas
Här gjorde Lindell Grand Slam-debut
Rosol som vann klart och Christian Lindell fick som väntat finna sig i statistrollen mot 15-rankade hemmafavoriten Jo Wilfried Tsonga. Säkert sved det i Lindell att ta bara fem game och att allt var över på drygt en och en halv timme. Men likväl kommer säkert Grand Slam-debuten på Roland Garros centercourt att med tiden bli ett kärt minne för den 23-årige brassesvensken.
Att Sverige för första gången sedan Australian Open 2009 haft två herrar i huvudturneringen i Grand Slam-sammanhang är ett steg framåt och ett välkommet trendbrott.
Det räcker för att skapa positiv energi runt om i tennis-Sverige. Men det är tydligen inte tillräckligt för alla. Så för de som pratar om ”Elias och Christians jätteskrällar” och att dessa tyder på en annalkande svensk storhetstid kommer här lite siffror:
Elias Ymer är rankad 175 och besegrade i kvalet spelare som ligger 195- 97-178.
Christian Lindell är rankad 200 och besegrade i kvalet spelare som ligger 173-104-198.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar