torsdag 2 juli 2015

Nu behöver Nadal matcher - och snart börjar Båstad...


Ytterligare en snabb sorti för Nadal i Wimbledon
Rafael Nadal är utslagen ur Wimbledon.
Nu behöver den 29-årige spanjoren matchträning för att hitta formen till den amerikanska hardcourtsäsongen som avslutas med US Open, årets fjärde och sista Grand Slam-turnering.
Om bara några veckor spelas SkiStar Swedish Open i Båstad...
Nej, jag drar inga förhastade slutsatser av den forne världsettans tidiga sorti i Wimbledon men konstaterar att den i alla fall kan ha skapat en öppning för att få Nadal till den svenska tennismetropolen för första gången på tio år.
Även om Nadal i år inte varit övertygande ens på sitt favoritunderlag är det ändå just på gruset som han har störst förutsättningar att hitta tillbaka till sitt spel och med det ta de segrar som är nödvändiga för hans just nu mycket sargade självförtroende.
Nej, du drömmer inte, Brown
För bara någon minut sedan föll han mot 102-rankade tyske kvalspelaren Dustin Brown (7-5, 3-6, 6-4, 6-4) i Wimbledons andra omgång och det var ingen jätteskräll. 
Brown besegrade förra året Nadal på gräs i ATP-turneringen i Halle och den nu 10-rankade mallorcanen har inte haft någon lycka med sig i Wimbledon sedan 2011. Detta var tredje gången sedan dess som han inte överlever andra omgången.
Nu behöver han alltså matcher.
Självklart håller turneringsledningen i Båstad dörren öppen för spanjoren som fick ett wild card till SkiStar Swedish Open 2003 då han som 17-åring gick fram till sin första kvartsfinal på ATP-touren. Nadal kom tillbaka året därpå och nådde åter kvartsfinal. 2005 fick Båstad-publiken ta emot stjärnan Rafael Nadal som under våren hade tagit sin första Grand Slam-titel i Franska mästerskapet och som i Båstad spelade hem en av de elva titlar han tog under sitt stora genombrottsår.
**
Noterbart. Dustin Brown är anmäld till Båstad-turneringen. Men det krävs 14 återbud för att han ska vara direktkvalificerad.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar