måndag 20 juli 2015

Visst är några av tennisens rötägg ruttnare än andra


Det finns en del rötägg på tenniscirkusen.
Men till dem räknar jag inte de som ibland blir så förbannade att de flisar racket eller vräker ur sig en harang av svordomar.
OK, det är inte snyggt men visar i alla fall på engagemang och matcher med spelare som har kort stubin kan alltid bjuda på något oväntat.
Nej, rötäggen är de som tankar eller uppträder respektlöst mot sin motståndare och dem har jag definitivt inget till övers för.
I dag fick vi se en sådan spelare på centercourten i SkiStar Swedish Open. Fransmannen Benoit Paire struttade nonchalant omkring i sin match mot slitvargen Markus Eriksson. Paire är många nummer för stor för Eriksson och ville verkligen visa det. Men inte genom att under hela matchen försöka spela så bra som han kan. Det fanns ändå några sådana perioder i matchen men främst ville Paire mycket demonstrativt visa att han hade råd att ta matchen med en axelryckning. Han visade det under ett antal bolldueller, mellan poängen och vid några sidbyten. Vid ett sidbyte brydde han sig inte ens om att sitta ner och vid ett annat fläkte han nonchalant ut sig på bänken.
Det var osnyggt och respektlöst.
Men annat var kanske inte heller att vänta från en spelare som har ett inte alls ogrundat rykte om sig att vara en tankare av rang (vilket vi såg i en Challenger seå sent som förra veckan).
Därför var det synd att Markus Eriksson inte tog första set som avgjordes i tiebreak där svensken mycket vårdslöst slog bort några forehands på Paires andraservar.
Likadant i andra set då Markus hämtade upp 0-3 till 3-3. Vid 30-30 slog han bort ytterligare en forehand på andraserve.
Det var hafsigt.
Mot spelare med Paires inställning gäller det att ta vara på sådana chanser eftersom det kan få dem att glömma ALLT vad yrkesstolthet heter.
**
Yrkesstolthet av bästa märke visade däremot kompisarna Christian Lindell och brasilianaren Joao Souza. Båda tyckte säkert att de hade fått drömlottning och hur stor betydelse de fäste vid matchen gick inte att ta miste på. Det blev en lång mental k(r)amp där brassesvensken såg ut att darra ihop när han skulle serva hem matchen vid 5-3. Vid 30-0 kom två dubbelfel som bäddade för Souzas break. Men hemmafavoriten bröt direkt och tog med 6-2, 3-6, 6-4 sin karriärs andra seger på ATP-touren. Den första kom i fjolårets Båstad-turnering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar