måndag 20 juli 2015

Ymer, DC, WC, Hewitt, min favorit, tankning och lite mer


Han är min favorit till titeln i öppen turnering
Inte ens ett dygn efter att Johanna Larsson slog in matchbollen i Collector Swedish Open drar nästa
tennisfest igång i Båstad:
SkiStar Swedish Open med förstaseedade belgaren David Goffin i spetsen. Trots en 14:e plats på världsrankningen är han inget riktigt stort namn men mycket sevärd.
**
För att herrturneringen ska bli lika het som damturneringen krävs nog att en av de tre hemmaspelarna - Elias Ymer, Christian Lindell, Markus Eriksson- når minst kvartsfinal. Samtidigt är det att förvänta sig för mycket av de tre som gått in på wild card.
**
Jerzy Janowicz och Ernests Gulbis har större potential än många av tenniscirkusens mest namnkunniga spelare. Men de är också så hetlevrade att man aldrig riktigt vet vad som kan hända.
**
Det vet man inte heller när Markus Erikssons motståndare Benoit Paire är på banan. Fransmannen blandar stormatcher med läg..., eh, jag menar plattmatcher.
**
Paire mötte förresten Filippo Volandri i en Challenger i förra veckan. Tog första set med 6-1, slutade spela i andra (2-6) och gav upp vid 0-2 i skilje. Paire-Volandri är förresten en match som lär ge alla bookmakers kalla kårar.
**
Sveriges Davis Cup-lag möter i höstens division I-kval förloraren mellan Danmark och Spanien – ja, Danmark alltså för även om bollen är rund...
**
Grusspecialisten Christian Lindell tog förra året i Båstad sin första seger på ATP-touren. I dag inleder brassesvensken mot brassen Joao Souza. Här finns stora möjligheter för Christian försvara sin andraomgång.
**
Då Australien hemma vände 0-2 i DC-kvartsfinalen mot Kazakstan fick 34-årige Lleyton Hewitt matchhjälterollen. Eller fick, han tog den helt enkelt. 279-rankade Hewitt var inte nominerad i singel men sa att han med sin rutin från avgörande matcher var bästa valet och då fick 69-rankade 19-åringen Thanasi Kokkinakis snällt sitta på bänken.
**
Jeremy Chardy
Min favorit till titeln i SkiStar Swedish Open: Jeremy Chardy. Den 43-rankade fransmannen är seedad sjua och hans enda titel är från Stuttgart 2009. Motivering till tipset: Chardy har ett så enormt stort spel att det är en gåta att hans meritlista inte är fylld av tunga titlar. Förmodligen ligger en stor del av förklaringen i att han saknat såväl fysisk som mental styrka. Sakerna hänger ofta ihop och under coachen Magnus Tidemans ledning har fransmannen förbättrat sin fysik väsentligt. Chardy har varit i Båstad i drygt en vecka och är inspelad på underlaget och med bollarna.
**
Att tennis är en fascinerande sport där mycket handlar om psykologi får vi många exempel på. Bland annat då i Collector Swedish Open. Mona Barthel kom till turneringen med tio raka förluster bakom sig. Väl framme i Båstad dök alla positiva minnen från förra årets succé upp och med det kom storspelet. Johanna Larsson hade inför Collector Swedish Open inte vunnit på WTA-touren sedan i mars. Två månaders uppehåll på grund av skada följdes av fyra förluster. Då valde hon att spela en ITF-turnering, gick till final och kom till Båstad med självförtroende och fem matcher i kroppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar