måndag 31 augusti 2015

Ymer chanslös i US Open- föll stort i nattens debut


Elias Ymer var utan chans i sin US Open-debut. Natten mot tisdagen svensk tid föll den 19-årige Sverige-ettan tungt mot fyra år äldre argentinaren Diego Schwartzman som vann med 6-3, 6-2,6-2.
Ymer får alltså vänta till åtminstone nästa år på en första seger i någon av tennisens fyra största turneringar.
Han har i år kvalat in i samtliga fyra men inte räckt till då allvaret börjat. Det handlar inte om tillfälligheter utan om att finkostymen fortfarande är några nummer för stor för honom.
Såväl i Grand Slam-debuten i Australian Open som i US Open har han ändå haft tacksamma lottningar. I Melbourne handlade det om 92-rankade japanen Go Soeda och i New York om 74-rankade Diego Schwartzman.
Även om argentinaren gällde som favorit var det en gynnsam lottning och då inte minst sett mot bakgrund av att hälften av de 16 kvalfinalsegrarna inledde mot seedat motstånd.
Men det som var en tacksam lottning för Ymer var samtidigt rena drömlottningen för Schwartzman som ju ställdes mot en av de sämst rankade spelarna i det 128 man starka startfältet.
Setsiffrorna talar sitt tydliga språk om klasskillnaden och för att understryka den: Elias lyckades inte utnyttja någon av de två breakbollar han hade (båda i första set) medan Schwartzman förvaltade fem av sina 16.
Genom att ha kvalat in får Elias Ymer 35 rankningpoäng vilket innebär att han kommer att klättra 5-10 placeringar på listan där han nu ligger 144.
En kort summering av hans Grand Slam-år:
Australian Open: Föll i femte set mot 92-rankade Go Soeda. 24 platsers klättring på rankningen.
Franska mästerskapet: 0-3 mot 34-rankade Lukas Rosol. Fyra platsers avancemang på rankningen.
Wimbledon: 1-3 mot 25-rankade Ivo Karlovic. Upp ett pinnhål på listan.
US Open: 0-3 mot 74-rankade Diego Schwartzman.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar