lördag 16 april 2016

Finalen i Barletta efterlängat styrkebesked av Sverigeettan


Ifjol tog Ymer i Caltanissetta sin första Challengertitel
I morgon kan Elias Ymer ta sin andra Challenger-titel i karriären.
Framgången i Barletta är efterlängtad och också vältajmad. Nästa vecka spelar Elias 500-turneringen i Barcelona där han gått in på wild card. Den 20-årige Sverigeettan har 45 poäng att försvara från ifjol då han gick fram till åttondelsfinal efter segrar mot Thiemo de Bakker och Nick Kyrgios för att att därefter förlora mot David Ferrer.
Även i år har Ymer en tacksam lottning då han inleder mot just de Bakker som med plats 101 på rankningen är en av de på papperet sämsta bland de direktkvalificerade.
Med tacksam lottning för Ymer menar jag förstås just den första omgången och inte mer än så. Elias är rankad 142 och i så här stora turneringar är varje seger för honom bonus. Ifjol blev det två och då ska vi komma ihåg att oberäknelige Kyrgios var matchotränad och tämligen ointresserad.
Lyckas Elias besegra de Bakker även i år ställs han mot andraseedade världssexan Kei Nishikori.
Fördelen för Elias Ymer i ATP-turneringar är att han där fortfarande kan spela utan press mot flertalet motståndare.
På Challengertouren ligger den tiden bakom honom vilket medför en större mental anspänning. För spelare på Elias nivå är framgångar på Challengertouren i mina ögon ett bättre besked om var de befinner sig i karriären än om de vid några några enstaka tillfällen per år kan spela jämnt med - men ändå förlorar - mot långt bättre rankade motståndare.
Elias besegrade i dag estländske veteranen Jürgen Zopp med 6-2, 6-4 och räddade den enda breakboll han hade emot sig. I söndagens final väntar  år äldre tjecken Adam Pavlasek som är rankad 120 pch som vunnit deras två deras tidigare möten – förra säsongen- på Challengertouren i raka set. Båda spelarna har var sin Challengertitel från förra året på meritlistan. Ymer har 1-0 i finalfacit, Pavlasek har 1-4.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar