måndag 9 maj 2016

Behöver Djokovic inte vila talar allt för honom i RomTog igår i Madrid sin 29:e Mastertitel
Djokovic och Nadal kan mötas i kvarten.
Stjärnskottet Alexander Zverev ställs mot frågetecknet Grigor Dimitrov i första omgången.
Segraren mellan dem möter Roger Federer – ny världstvåa på måndagen.
Stanislas Wawrinka inleder mot Benoit Paire – fjolårets Swedish Open-segrare som allt efter humör pendlar mellan himmel och helvete.
Andy Murray kan i sin första match få möta 19-årige Borna Coric.
Det är dags för Masterturnering i Rom där vi bjuds på några riktiga gobitar redan i första omgången. Turneringen kommer kanske också att ge oss en tydligare bild av vilka som blir största hot mot Novak Djokovic i Franska mästerskapet.
Ännu mer intressant skulle det förstås bli på Roland Garros om vi i Rom fick se så stora skrällar att några nya heta utmanare dyker upp.
Överlägsne världsettan Novak Djokovic saknar visserligen en titel i Paris men att hans tidigare historia där ska påverka honom så negativt att han inte lyckas heller denna gång? Nej, det skulle vara anmärkningsvärt. I dag tog han Mastertiteln i Madrid efter finalseger mot Andy Murray och förlusten mot Jiri Vesely i Monte Carlo är serbens enda bakslag i år.
Då behövde Djokovic vila. Jag säger inte att han tankade men däremot att han var måttligt intresserad av att vinna. Om världsettan anser att en titel i Rom är bästa tänkbara uppladdning inför Franska mästerskapet talar allt för att han står som slutsegrare. Tycker Djokovic däremot att han behöver mer än en veckas vila inför Paris kommer han säkert se till att få det...
Rafael Nadal kan bli en av Djokovic främsta utmanare i Franska mästerskapet och efter spanjorens segrar i Monte Carlo och Barcelona var vi många som hoppades på en final mellan dem i Madrid där storspelande Murray i semifinalen utnyt§tjade att Nadal inte är i toppslag.
I Rom kan Djokovic och Nadal alltså ställas mot varandra redan i kvarten. Men spanjoren lär få ett svårt hinder dit i sin andra match där mycket talar för att Milos Raonic eller Nick Kyrgios blir motståndare.
Alexander Zverev mot Grigor Dimitrov är en högintressant match på måndagen. Den 19-årige tysken är ett av tennisens största framtidsnamn och då Dimitrov var i motsvarande ålder sågs han som sportens nästa stora stjärna. Nu är han 24 år och frånsett ett mycket starkt 2014 har han inte alls levt upp till förväntningarna. För några veckor sedan ballade han ur totalt i finalen i Istanbul och i Madrid blev det sorti direkt.
Så mycket tennis som Dimitrov har i sig skulle det förvåna om inte bitarna faller på plats förr eller senare.


3 kommentarer:

  1. Nole är så bra att man nästan vill att han ska förlora. Tror dock att 2016 är året då han vinner Franska öppna. Han är helt enkelt bäst. Men jag håller på Wawrinka :-)

    SvaraRadera
  2. Nole är så bra att man nästan vill att han ska förlora. Tror dock att 2016 är året då han vinner Franska öppna. Han är helt enkelt bäst. Men jag håller på Wawrinka :-)

    SvaraRadera
  3. Adriano Panatta tog the double för 40 år sedan efter att ha haft matchboll(ar) emot sig i första omg. både i Rom och Paris. Jag tror Djokovic tar bägge titlarna i år. Den intressantaste spelaren på touren är dock den mycket sympatiske Nick Kyrgios. Tänk om han växer till sig i skallen som Labbe ofta sa. Fantastisk powerspelare! Läser din blogg med stort intresse Jonas! Suveränt!

    SvaraRadera