måndag 16 maj 2016

Nu inleder svenskarna jakten - målet är en plats i grus-VM


Lindell har revansch att fordra på Olivo
Förra året fick svensk herrtennis maximal utdelning i kvalet till Franska mästerskapet.
Såväl Elias Ymer som utpräglade grusspecialisten Christian Lindell gick in i huvudturneringen på Roland Garros. Med start i dag inleder svenskarna en ny jakt för att gå in bland de 128 namnen i årets andra Grand Slam-turnering.
24-årige brassesvensken Lindell är först ut av de två och spelar i dag tredjematch mot 145-rankade argentinaren  Renzo Olivo som vann i raka set då de förra året möttes i kvalet till ATP-turneringen i Ecuador. Lindell har i år tappat 53 platser på rankingen men 266:a är han ändå klar Sverigetvåa efter Ymer.
Denne klättrar efter förra veckans semifinal i Challengerturneringen i Bordeaux tre platser och ligger idag 119, bäst hittills i karriären.
Ymer kvalade in i samtliga fyra Grand Slam-turneringar 2015 men lyckades i år inte upprepa framgången i årets Australian Open.
Han är seedad elva i kvalet i Paris och möter i sin första kvalmatch (tisdag) jämnårige Dimitri Popkov som ligger 207 och i likhet med Elias har sin bästa rankning i dag. Den 191 centimeter långe kazakstanen är betydligt mindre rutinerad än Elias, har ännu inte spelat en match på ATP-touren och förlorat tolv av sina 25 matcher på Challengertouren. En semifinal förra året är Popkovs främsta merit i Challengers och den kom på hardcourt som är hans bästa underlag.
*
Senare i dag lottas damernas kval.

1 kommentar:

  1. Jag gillar Lindell. Han är nog den spelare jag sett på tv som haft klart minst talang. Det verkligen skinner igenom hela hans instas på banan att det här är 0 % bolltalang och 100% jobbinstats. En lång slank kropp toppat av en riktig vinnarskalle. Han har verkligen inte den välsignelse som många av hans kollegor, utan är mer som en Älg som aldrig ger upp. Inte konstigt att gruset är det underlag han har chans att hävda sig på. HAn borde vara en förebild för fler svenska spelare.

    SvaraRadera