måndag 16 maj 2016

Peterson har bra möjlighet att göra sitt bästa GS-kval


Tredje gången gillt i GS-kval?
Sverigetvåan Rebecca Peterson har fått en helt ok lottning i kvalet till Franska mästerskapet.
Men självklart finns där några svåra hinder som måste passeras för att 20-åringen från Järfälla ska få göra Grand Slam-debut.
Det skulle vara stort, inte bara för henne utan också för svensk tennis överhuvudtaget och då inte minst eftersom det är just i Grand Slam-turneringarna sporten blir som mest uppmärksammad av media.
Peterson är den självklara arvtagerskan till Johanna Larsson och det är klart att temperaturen stiger i samma takt som avståndet mellan dem minskar.  En het rivalitet mellan två landsmaninnor är perfekt PR.
Peterson spelade sitt första GS-kval i fjolårets US Open där det blev förlust i andra rundan och i årets Australian Open tog det stopp direkt.
Nu då?
Ja, på papperet har Peterson en bra chans att gå fram till kvalfinal vilket naturligtvis inte innebär att en snabbare sorti skulle kunna betraktas som ett stort bakslag.
Peterson är rankad 123 och seedad 15 i kvalet som hon på tisdagen inleder mot nyblivna 21-åringen Sachia Vickery. Amerikanskan säger att hon trivs bäst på grus men har gjort bättre resultat på hardcourt och gräs. Ifjol gick amerikanskan till kvarten på gräset i WTA-turneringen i Nottingham där hon kvalade in och kort efter kvalade hon in i Wimbledon.
Förra sommaren var Vickery ytterst nära att gå in på topp-100 men har gått kräftgång sedan dess och ligger idag 164.
Av Petersons tänkbara motståndare i kvalet sticker fjärdeseedade Patricia Maria Tig ut. Efter att ha kvalat in slog hon sig sensationellt fram till kvartsfinal i den stjärnspäckade WTA-turneringen i Madrid där Tig för övrigt var en av fyra rumänskor i kvarten.
**
Christian Lindell fick en härlig start på kvalet. Seger i raka set mot 145-rankade Renzo Olivo. Nu väntar 26-årige Radu Albot från Moldavien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar