lördag 14 maj 2016

Ymer klättrar men inte så mycket att väntan är över


Stopp i semi andra veckan i rad
På måndag kommer Elias Ymer att putsa sin bästa rankning i karriären.
Semifinalen i veckans Challengerturnering i Bordeaux ger 40 nya poäng och innebär att den 20-årige Sverigeettan klättrar runt fem placeringar från sin nuvarande 122:a plats (som är karriärbästa).
Kul!
Men det går ändå inte att undvika tanken hur det skulle sett ut om Ymer i morgon tagit sin tredje Challengertitel och den andra för året. Då skulle han nämligen tack vara 110 poäng ha klättrat till runt 95 och svensk herrtennis skulle haft en spelare på topp-100 i singel för första gången på fyra år.
26 maj 2012 låg Robin Söderling på topp-100 för sista gången i karriären. Den tidigare världsfyran låg 67 och hade gått kräftgång på listan eftersom han på grund av sjukdom inte spelat en match sedan juli året innan.
Även om Elias förr eller senare kommer att passera det där strecket kan det nu komma att dröja. I Franska mästerskapet har han 35 rankningpoäng att försvara från förra året då han kvalade in och i mitten på juni har han 125 poäng att försvara i Caltanissetta där han ifjol tog sin första Challengertitel. Efter det ska han försvara 35 poäng i Wimbledon.
Den för bara minuter sedan avslutade semifinalen mot Rogerio Dutra Silva blev en milt uttryckt svängig tillställning (4-6, 6-1, 6-3) som visar hur fascinerande den här sporten är.
Elias hade inte en breakboll emot sig i första set. Där tappade den 94-rankade brassen bara tre poäng på sina fyra första servegame. När han vid 4-5 servade för att hålla sig kvar i setet var auktoriteten som bortblåst.
Men nej, istället för att kunna koppla ett starkare grepp tappade Elias det i andra set då hans förstaserveprocent sjönk från 66 till 53. Han höll ett av sina fyra servegame.
I skilje bröt brassen till 4-2, Elias hade två möjligheter att bryta tillbaka, ytterligare en breakboll kom då Dutra Silva servade för matchen men en grov forehandmiss spolierade Ymers möjligheter att ytterligare testa brassens då spända nerver.

1 kommentar:

  1. Elias hade behövt mer variation mot Dutra Silvias backhand. Sen måste han öva serve, den är inte topp 500 Elias rullade idag bara in servar i 155 kmh samma som Murray's andraserve.

    SvaraRadera