onsdag 20 juli 2016

Ännu en milstolpe för Ymer - klar för första ATP-kvarten


Kom mycket väl förberedd till turneringen i Gstaad
Inom loppet av en och en halv vecka har Elias Ymer nått två milstolpar.
Förra veckans SkiStar Swedish Open var den första ATP-turnering där Sverigeettan direktkvalificerat sig på sin rankning.
I dag nådde Ymer i Gstaad sin första kvartsfinal på ATP-touren.
Inför turneringen hade Ymer inte en matchvinst på ATP-touren på 15 månader.
Den långa torrperioden var över då han i första omgången vände 0-1 mot Daniel Brands och i dag svarade han för ytterligare en ännu mäktigare vändning då 2-6, 1-3 blev till 2-6, 7-6, 7-5 mot Konstantin Kravchuck.
Att det inte är några riktigt stora skalper kvittar. Kvartsfinalen är precis lika mycket värd som om Ymer skrällt mot toppspelare.
En sådan väntar i kvarten. Där ställs svensken nämligen mot 21-rankade spanjoren Feliciano Lopez som är starkare på hardcort och gräs än på grus.
På plats i Båstad följer jag denna vecka WTA-turneringen Ericsson Open och har inte sett Ymers två matcher i Gstaad. Kan därför inte säga på vilken nivå han spelat eller sia om Elias möjligheter mot Lopez.
Intressant är ändå att Elias är i kvarten efter tre intensiva veckor i Båstad. Först handlade det om en veckas träningsläger, därefter om Båstad Challenger följt av Swedish Open och eftersom Elias föll direkt i båda tävlingarna hade han en stor träningsdos i kroppen inför Gstaad.
*
Markus Eriksson är framme i kvarten i en Challenger i Finland. En efterlängtad framgång för den härlige slitvargen som i kvarten möter ryssen Asian Karatsev.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar