onsdag 20 juli 2016

Visst visade debutanten att hon gillar stå i rampljuset


Listers backhand är ett mycket starkt vapen
Undrar hur Cornelia Lister kommer att sova i natt efter förlusten mot världstvåan Angelique Kerber.
Förhoppningsvis lugnt och skönt efter att ha gjort en imponerande debut på WTA-touren.
Men det skulle förvåna om hennes tankar innan dess inte maler kring de där ödesdigra missarna som kan ha kostat årets i särklass största skräll i damtennisen.
Visst kan man kalla Listers förlust för hedersam och visst har hon anledning att vara nöjd med i stort sett allt hon gjorde
Men framför allt är förlusten nog främst smärtsam för den 22-åriga hemmafavoriten som var så nära att få uppleva något som hon kanske inte ens kommer att vara i närheten av under resten av karriären.
Rankad 664 hade hon 6-2 och gameboll till 5-4 mot tyska världstvåan Angelique Kerber.
Fram till dess hade Lister spelat helt respektlöst.
Då började tankarna att surra i hennes huvud och mer behövdes inte för att gummiarmen skulle spoliera allt genom en grov forehandmiss och efter det ett dubbelfel. Kerber bröt och sedan var det inget snack eftersom Cornelias krafter redan börjat tryta.
Att tyskan besvärades av en armbågsskada – förstaservarna låg på runt 130 kilometer i timmen – gör det svårt att bedöma matchen och rättvist betygsätta Listers spel.
Blev flitigt uppvaktad av media efter debuten
Konstaterar därför bara vad som syntes: Hon vågade vara offensiv, briljerade med sin grymt starka backhand och spelade ut världstvåan på många poäng.
Listers spel i andra set imponerade faktiskt mer än i det första eftersom Kerber då fått ordning på sitt grundspel efter en mycket svajig inledning.
Vad som inte har det minsta med Kerbers skada att göra är Listers härligt självsäkra attityd i debuten.
Hon gillar att synas och gick in mot en världsstjärna som om det handlat om Sommartouren och en doldis på andra sidan nät.
Det var grymt skönt att se och det skulle förvåna om inte den respektlösa debuten underlättar för henne att få ekonomisk uppbackning.
Bara en debut i sig kan få spelares nerver att dallra och ställs de dessutom mot en stjärna ökar risken ytterligare.
Cornelia visade redan från början att hon inte tänkte agera statist utan var där för att ”stjäla” huvudrollen från turneringens i särklass största affischnamn.
Men det är en sak att helt utan press koppla grepp på motståndaren och betydligt svårare att med ”nu-är-jag-nära-jätteskräll”-tanken i huvudet utnyttja greppet för att få motståndaren på fall.
Kvar som affischnamn i åtminstone ett dygn till
Kerber föll inte. Att en toppspelare med Rio-OS och US Open framför sig sliter sig igenom en sådan här match med en skada är långtifrån självklart.
Nu är det bara att hoppas att skadan inte visar sig vara så allvarlig att Kerber tvingas bryta turneringen. Å andra sidan riskerar den hur som helst att ta slut för henne i andra omgången. Där väntar nämligen Lara Arruabarrena. Spanjorskan har till skillnad från Lister spelet som kan tvinga Kerber att slå sina slag i de höga lägen där armbågsskadan besvärar henne som mest.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar