måndag 29 augusti 2016

Ymer både in och ut i Como - allt pekar på DC-spel för dem

Gick in i huvudturneringen...
Ymer gick idag både in och ut i Challengerturneringen i Como.
Det började med att Mikael Ymer efter drygt två och en halvtimmes spel vann kvalfinalen mot Andrea Collarini (4-6, 6-3, 6-4) och slutade med att Elias Ymer föll i första omgången mot Maximillian Marterer (6-3, 7-5).
Den 141-rankade och överlägsne Sverigeettan såg stundtals håglös ut. Hämtade visserligen upp 2-5 till 5-5 i andra och hade två breakbollar till 6-5 men nej, Elias Ymer är långtifrån sitt bästa jag.
Efter sommarens kvartsfinal i 250-turneringen i Gstaad har han spelat fyra Challengers. Facit: Första omgången, kvartsfinal, andra omgången, första omgången.
Nu är det bara att hoppas att Elias snabbt hittar formen, främst för hans egen del förstås men också med tanke på att han spelar förstasingeln i Sveriges Davis Cup-lag som 16-18 september kvalar mot Nederländerna i Båstad.
I dagsläget pekar allt mot att andrasingeln tas av Mikael vilket skulle innebära att bröderna Ymer för första gången spelar Davis Cup tillsammans. Mikael gjorde nyligen comeback efter en åtta månader lång skadeperiod och svarade direkt för några starka resultat på sommartouren. Att han redan håller så hög nivå att det räcker för att kvala in i en Challenger både förvånar och imponerar.
– Micke är fortfarande lite ringrostig vilket är fullt naturligt efter ett så långt uppehåll. Men han hittar sätt att vinna matcherna och det är mycket starkt, säger coachen Johan Hedsberg.
...föll bort i huvudturneringen
 I förra veckan skrev jag på Challenge att 17-årige Ymer kan ha fördel av sitt långa uppehåll eftersom han under den tiden byggt upp sin kropp på ett sätt som inte varit möjligt om han haft ett späckat tävlingsschema.
– Det är ju så man vill se det. Inget ont som inte har något gott med sig och Micke har blivit både starkare och rörligare. Under ett så här långt uppehåll får en spelare också känna hur mycket han eller hon saknar tennisen. En del kommer kanske fram till att de inte alls är sugna på att komma tillbaka, säger Hedsberg.  
Hans egen adept brinner av spellust.
Detta är tredje gången Mikael kvalar till en Challenger. Han kvalade förra hösten in i Bratislava där 121-rankade Lukas Lacko blev för svår i första omgången. Veckan efter kvalade Mikael i Brescia men tvingades i andra rundan ge upp mot storebrorsan på grund av den skada som sedan kom att hålla Mikael borta i åtta månader.
På tisdagen möter han serbiske kvalspelaren Danilo Petrovic – dags för svenskens första seger i dessa sammanhang?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar