torsdag 8 september 2016

Även då han ratas i DC-laget visar Brunström sin lojalitet


Han personifierar lojalitet och laganda
För första gången sedan debuten 2012 ställs dubbelspecialisten Johan Brunström utanför Davis Cup-laget.
– Så klart man blir besviken att inte vara med i laget eftersom DC är så oerhört roligt och motiverande att spela, säger Brunström till Challenge.  
Det är lätt att förstå hans besvikelse över att vara ratad i det lag som nästa helg kvalar mot Nederländerna i Båstad.
Brunström är på 70:e plats Sveriges bäst rankade dubbelspelare efter Robert Lindstedt (som tackat nej) och är inne på en stark säsong. Så här långt har han bland annat spelat hem fyra Challenger-titlar (tre ihop med Andreas Siljeström) och varit uppe i en ATP-final – ett bättre facit än någon av de övriga tillgängliga kandidaterna.
Spelstyrkan är främsta anledning till att jag gärna hade sett honom i laget i den svåra kvalmatchen. En annan är att han med sin rutin och sitt sätt att vara skulle ha skänkt laget en stabilitet och trygghet och med det avlastat tre unga och i dessa sammanhang oerfarna spelare.
Den vänsterhänte 36-åringen från Fiskebäckskil personifierar den lojalitet som i stort sett samtliga svenska spelare genom åren visat mot landslaget och han är också en perfekt representant för den starka laganda som under åren kännetecknat Sveriges DC-lag.
Även nu när han ställs åt sidan visar Brunström att han sätter lagets intressen framför sina egna.
– Självklart skulle man vilja spela så pass bra och vara en så viktig kugge i laget att man blir uttagen. Nu är inte läget så och när det kommer till laguttagningar som i DC är jag prestigelös, säger han och fortsätter: 
– Jag kör på och gör det jag kan för att spela så bra som möjligt och sen får kaptenerna besluta om det är tillräckligt bra. Det enda som spelar någon roll är att vinna matchen och det gör man bäst genom att stötta beslutet och killarna hundra procent.
Fred Simonsson och Isak Arvidsson bildar dubbelpar och har var sin DC-dubbel på
Challenge i tisdags Läs här.
meritlistan – i par med just Brunström.
– Fred och Isak har spelat bra då de fått chansen i Sverige så det blir spännande att se dem i DC, säger Johan som gärna delar med sig av sina erfarenheter till de yngre spelarna. 
– Nu är det bara att försöka bidra så mycket man kan på distans med lite inside om motståndarna. Sen blir det att följa och stötta på livescore.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar