onsdag 21 september 2016

Framgång och motgång för "våra" två bästa singelspelare


Johanna har sin bästa rankning i karriären
Johanna Larsson säkrade i dag en kvartsfinalplats i WTA-turneringen i Seoul. Larsson har denna vecka sin bästa rankning – 45 - i karriären och kan mycket väl nå den bästa slutrankning en svensk spelare haft i singel sedan 2012 då Sofia Arvidsson slutade 41.
Johanna är andraseedad i Seoul där hon inledde med 0-6, 6-2, 6-2 mot Grace Min och i dag slog ut Kateryna Kozlova med 6-1, 3-6, 6-2 – svängigt så det förslår alltså.
I kvarten väntar spanjorskan Laura Arrubabarrena. 
*
Tråkigare nyheter då från WTA-turneringen i Guangzhou där Sverigetvåan Rebecca Peterson i  andra omgången ställdes mot tidigare världsettan Jelena Jankovic – en tuff uppgift men också en perfekt värdemätare för den 21-åriga svenskan som förra veckan visade så stark form i Tokyo där hon i andra omgången pressade
Rebecca tvingades bryta
slutsegraren Christina McHale till tiebreak i skiljeset.
Men tyvärr blev det ett bakslag i dag.
Peterson skadade höger lår redan i första gamet, hade mycket svårt att röra sig efter det och kastade vid 1-6, 0-1 in handduken.
Nu är det bara att hålla tummarna för att skadan är av lindrigare art och att Rebecca snart är tillbaka på banan. Men det blir hur som helst inget spel i nästa veckas WTA-turnering i Tashkent berättar Petersons cocah/pappa Mart utan Sverigetvåan åker istället hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar