onsdag 7 september 2016

Med nio dagar till DC-kvalet ser det ut så här för ankaret


Han drömmer nog om att hitta självförtroende och form
Om drygt en vecka spelar Sveriges Davis Cup-lag kval mot Nederländerna i Båstad.
Elias Ymer är överlägsen Sverigeetta och tänkt att fungera som ankare i det unga och mycket orutinerade laget.
Mot bakgrund av att den 141-rankade 20-åringen under en period varit helt ur slag är hans givna plats främst ett tecken på var svensk herrtennis av idag befinner sig.
För bara en kort stund sedan föll Ymer i första omgången i Challengern i Genua mot 165-rankade fransmannen Kenny de Schepper ( 7-6, 3-6, 6-1).
Efter sommarens kvartsfinal i ATP-turneringen i Gstaad har Sverigeettan följande facit i fyra Challengers: en kvartsfinal, en andraomgång och två förstaomgångar. 
Bäst rankade spelare han besegrat låg 244 och vid två tillfällen har det blivit förlust mot spelare rankade sämre än 300.
Detta facit är naturligtvis ingen tillfällighet och det jag sett av Elias matcher styrker att han saknar i stort sett allt vad självförtroende heter och tyvärr har det till och från synts en håglöshet i hans attityd på banan.
Jag tror inte för en sekund att vi kommer få se honom med gamnacke i DC-kvalet utan att Elias taggar till då han spelar för sitt land, för första gången ihop med lillebrorsan Mikael, med stöttning av laget från bänken och från de förhoppningsvis välfyllda läktarna i Båstad där det inte spelats Davis Cup på 16 år.
Var Elias Ymer plötsligt ska hitta självförtroendet är en långt knivigare fråga.
*
Det var tänkt att Mikael Ymer skulle kvala i Genua men han avstod. Orsak: Han har efter comebacken fått en hel del matcher i kroppen och visat mycket övertygande form. Då han så fick lite känning i en fot valde Mikael och hans team att ta det säkra före det osäkra. En klok försiktighetsåtgärd med tanke på att det 17-årige framtidshoppet nyligen kom tillbaka efter en åtta månader lång skadeperiod.
*
Fred Simonsson (med i DC-laget) och Markus Eriksson (ingår i truppen) gick till kvalfinal.

1 kommentar:

  1. Vad är den riktiga, sanna förklaringen till att Robban inte ställer upp??

    SvaraRadera