söndag 11 september 2016

Hoppas Sveriges unga DC-lag får ett storslaget publikstöd


Det är 66 år sedan Davis Cup för första gången spelades i Båstad.
Med tiden kom orten att bli svenskt tennis-mecka.
Det var i Båstad som tennisen i Sverige på 1960-talet förvandlades från snobb- till folksport, det var där 15-årige Björn Borg med sin makalösa debut 1972 presenterade sig för tennisvärlden och det är till Båstad Sveriges Davis Cup-lag nu återvänder efter 16 års frånvaro där.
Att nästa helgs kval mot Nederländerna avgörs just i Båstad skapar ett intresse som matchen förmodligen inte hade fått om den spelats någon annanstans i vårt avlånga land.
Därför gör jag med start i morgon och i samarbete med Torbjörn Dencker en satsning för att - bland annat här på Challenge - förmedla så mycket som möjligt från förberedelserna, matcherna och eftersnacket.
Nu är det inte bara spelplatsen som gör att kvalet kittlar lite extra. DC-kapten Fredrik ”Fidde” Rosengren mönstrar ett ungt och spännande lag och även om det förhoppningsvis räcker till redan nu kan man beskriva det som ett framtidslag.
Elias och Mikael Ymer spelar för första gången Davis Cup ihop och Isak Arvidsson/Fred Simonsson gör DC-debut som par.
Med sina 24 år är Isak äldst och 17-årige Mikael är yngst.
Inte minst med tanke på spelarnas  ringa erfarenhet från Davis Cup kan hemmaplan vara en ovärderlig favör - speciellt om det blir välfyllda läktare med röststarka åskådare.
För några timmar sedan pratade jag med Henrik Odervall – tävlingsansvarig på Svenska tennisförbundet – som berättade att runt 450 biljetter per speldag är sålda.
Håller det sköna sommarvädret i sig räknar Odervall med 1500-2000 åskådare.
Jag hoppas det visar sig att han är en mycket försiktig general och inte minst då eftersom landets alla klubbar erbjuds fribiljetter som motsvarar tio procent av klubbens medlemsantal.
Båstad, ett ungt spännande lag som slår ur underläge och som kan säkra fortsatt spel i division I – tillsammans tycker jag det ska räcka för ett kval som blir folkligt, festligt och fullsa..., nåja, men riktigt välfyllda läktare i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar