söndag 11 september 2016

Williams avgör hur länge Angelique Kerber sitter kvar


Första tyska US Open-segrare sedan Steffi Graf 1996
Det är inget snack om att Angelique Kerber är en värdig världsetta.
Två Grand Slam-titlar och ytterligare en Grand Slam-final, att jämföras med Serena Williams facit på en titel och ytterligare två finaler.
Det var skönt att den 28-åriga tyskan gick hela vägen i US Open. Även om det inte avgjorde tronskiftet blev det en extra tydlig markering varför just hon ligger högst upp på listan.
Men den största förklaringen till att hon gör det är ändå att den 28-åriga tyskan spelat så många fler turneringar än Williams som haft skadeproblem.
Kerber har spelat 18 turneringar. Williams 7.
Skador och sjukdomar hör till så den stora skillnaden i antalet turneringar förminskar på inget sätt Kerbers prestation att peta bort Williams. Däremot är det en förklaring till tronskiftet.
Nu är frågan hur länge Kerber kan hålla förstaplatsen.
Förmodligen är det inte hon själv utan Williams som sitter på svaret.
Efter fjolårets genomklappning i US Open-semifinalen mot Roberta Vinci var tennisikonen så knäckt att hon ställde in resten av säsongen.
Det innebär att hon inte har en enda poäng att försvara under resten av 2016.
Kerber har 1250 poäng att försvara.
Förutsatt att Williams inte ställer in också nu är det alltså upplagt för att hon ska ta tillbaka förstaplatsen som hon nu tappar efter 186 veckor i rad på tronen.
6-3, 4-6, 6-4 blev Kerbers segersiffror i US Open-finalen mot tjeckiskan Karolina Pliskova som har en av WTA-tourens bästa servar och ett mycket kraftfullt grundspel – då hon får bollen till sig i för henne rätt höjd.
Hon är stel i knäna och hennes rörelse i sidled får till och med 211 centimeter långe Ivo Karlovic att framstå som en balettdansör.
Den 24-åriga tjeckiskan klättrar efter US Open till sjätteplats på rankingen. Ska hon hålla sig kvar på topptio under en längre tid räcker det inte att hon motsvarar den placeringen de dagar hennes offensiva spel flyter på.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar