lördag 1 oktober 2016

Glädjande dubbelframgångar - Lindstedt är i sin 41:a final


39-åringen har en 20:e titel i sikte
Svensk tennis fortsätter att skörda dubbelframgångar på olika nivåer.
Segerrikast i stora sammanhang i år är Johanna Larsson som i förra veckans WTA-turnering i Seoul och i par med Kirsten Flipkens spelade hem sin andra dubbeltitel för säsongen och den sjätte totalt.
Den här veckan kan vi konstatera att:
•Robert Lindstedt spelar sin 41:a (!) final på ATP-touren. Vid sin sida i Shenzhen har han lika spelskicklige som oberäknelige italienaren Fabio Fognini, en av tennisens många spelare som inte tagit tillvara på talangen de begåvats med. Paret inledde med att slå förstaseedade Treat Huey/Max Mirnyi och möter i finalen andraseedade Oliver Marach/Fabrice Martin. Lindstedt har tagit 19 titlar med åtta olika partners och har nu möjlighet att spela hem den första i år och den första i par med Fognini.
•Andreas Siljeström spelar om några timmar semifinal i ATP-turneringen i Chengdu där han och kanadensaren Adil Shamasdin inledde med att slå ut andraseedade Juan Sebastian Cabal/Robert Farah och nu ställs mot Pablo Carreno Busta/Mariusz Fyrstenberg.
Siljeström kan nå sin fjärde ATP-final, den senaste kom tidigare i år i Atlanta i par med Johan Brunström (som av familjeskäl inte spelar denna vecka). Svenskduon har i år tagit tre titlar och varit uppe i ytterligare två finaler på Challengertouren.
•Patrik Rosenholm och Daniel Appelgren finalbesegrade Markus Eriksson/Milos Sekulic i Danderyds Future. På vägen fram till parets andra Future-titel för året besegrades också Davis Cup-paret Fred Simonsson/Isak Arvidsson. Noterbart är att dessa hade matchboll mot sig redan i första omgången mot Karl Friberg/Jonas Eriksson Ziverts. Om en månad spelar Sverige ödeskval i DC mot Israel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar