lördag 1 oktober 2016

Mikael Ymer på väg lämna platsen i skuggan av brorsan - som nu får stark draghjälp


Mest ljus faller fortfarande på Elias Foto: Johan Hedsberg
Under åren har Mikael Ymer stått i skuggan av storebrorsan Elias.
Han har också haft honom som en förebild och Elias har i många avseenden fungerat som vägvisare.
Att det på lördagen är Mikael och inte Elias som spelar semifinal i en Challenger i Rom innebär inte att det nu är ombytta roller – Elias är fortfarande överlägsen Sverigeetta och har en längre meritlista.
Däremot är jag övertygad om att 20-årige Elias (som föll i kvarten i Rom) kommer ha nytta av att två år yngre Mikael nu inte bara spelar i samma kategori turneringar utan också hävdar sig mycket starkt där.
Plötsligt har Sverigeettan fått vad han saknat, en landsman som om en inte alltför avlägsen framtid lär vara redo att ta upp kampen om vem som är bäst i svensk herrtennis.
Att flåset i Elias nacke inte kommer från bara en landsman utan från brorsan och bäste kompisen kommer säkert att sporra honom ytterligare. De har här på Challenge berättat om den stimulerande konkurrensen mellan dem och att de har en förmåga att plocka ut det bästa av den andre.
Om svensk herrtennis varit starkare skulle Elias under de senaste åren kunnat ta rygg på de framför honom istället för att själv behöva dra lasset vilket nu varit fallet.
Att han nu får draghjälp av lillebrorsan kommer att göra det jobbet både lite lättare och roligare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar