lördag 3 december 2016

Därför är det bra att Fair Play har hemmaplan i SM-finalen


Saxat från Fair Plays hemsida
De senaste årens dominant mot mesta mästarna – där har ni klubbarna som på söndag gör upp om SM-guldet.
Det handlar alltså om Fair Play som jagar tredje guldet och om Salk som är ute efter åttonde guldet och det första sedan 2006.
Då lagen möttes i serien blev det delad pott i en tuff uppgörelse där hälften av de sex matcherna avgjordes i matchtiebreak.
Den gången hade Salk hemmaplan och i morgon har Fair Play i kraft av seriesegrare den fördelen.
Detta, en något bredare trupp och lite starkare dubbelpar gör att jag håller Cornelia Lister och hennes lagkamrater som knappa favoriter. 
Eftersom laguppställningarna hålls hemliga in i det sista är det förstås svårtippat men vi kan väl hoppas att båda finallagen kommer med sina absolut starkaste lag.
Då har Salk i Sverigetrean Susanne Celik och fyran Jacqueline Cabaj Awad en starkare topp och båda vann sina singlar – mot Ema Burgic Bucko respektive Lister – då lagen möttes i serien.
I det mötet tog förresten samtliga de fyra singelsegrarna – Ewijk Chayenne och Karren Barritza för Fair Play- första set komfortabelt medan det blev betydligt jämnare och i vissa fall mycket ovisst i andra set.
Challenge inför elitserien Läs här
Så visst känns det bäddat för stor och spännande tennisfest i Malmö och jag är glad att finalen spelas just där. Fair Play har ju en förmåga att skapa drag kring sina hemmamatcher och allt talar för en festlig inramning.
 Det ger förmodligen även Celik & Co en starkare finalkänsla än vad som blivit fallet på hemmaplan där laget trots topplaceringen spelat inför anmärkningsvärt få åskådare under serien.
Alla spelare och ledare i de båda klubbarnas elitserielag är värda en häftig slutvinjett.
Totalt sju klubbar har tagit SM-guld sedan Elitseriens omläggning 1991:
7 guld: Salk.
6: Helsingborgs TK.
4: KLTK.
3: Fair Play, TSK Malmen.
1: Landskrona, Malmö Bellevue
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar