måndag 25 januari 2016

...och så ska vi inte glömma galans mest solklara vinnare

Grattis, juryn!
Skidåkaren Johan Olsson valdes alltså till Årets manlige idrottare.
Zlatan Ibrahimovic fick nöja sig med att vara kandidat till utmärkelsen.
Så stark står sig skidsporten i den helt insnöade juryn.
Att Elias Ymer inte skulle tilldelas Lilla Bragdguldet (gick till friidrottaren Khaddi Sagnia) kändes givet på förhand. Tennisspelare står ju inte högt i juryer och nämnder vilket jag gav en rad exempel på i Challenge i går. Därför är det extra stort om Ymer får Lilla Bragdguldet
Till den listan ska vi förstås också lägga Robin Söderling som ratades såväl 2009 som 2010 då han gick till final i Franska mästerskapet. Att han 2009 blev förste spelare att besegra Rafael Nadal i en femsetsmatch på grus gav genljud i hela idrottsvärlden. Ja, nästan då, Idrottsgalans jury varken såg eller hörde något.
Däremot lyckades juryn inte förbigå Sarah Sjöström i kväll. Hon utsågs till Årets kvinnliga idrottare. Synnerligen välförtjänt.
Att U 21-landslaget i fotboll fick tre utmärkelser – Årets lag, Årets prestation och Årets ledare (Håkan Ericson) var inte alls oväntat. Laget gick ju verkligen hem i stugorna och i populismens tecken brydde sig juryn inte om att det handlade om ungdomsidrott i Europa.
Måste bara återkomma till detta med Johan Olsson vs Zlatan Ibrahimovic.
Jag är verkligen ingen vän av Zlatans attityd och uppträdande men att han är en internationell stjärna i världens i särklass största sport gör honom till en oerhört många klasser större idrottsman än Olsson.
Härmed tilldelas Idrottsgalans jury utmärkelsen Årets Kalkon.
Motivering: överflödig.

1 kommentar:

  1. Fullständigt obegripligt att inte Z. får priset!
    Jag älskar ju skidåkarna och Sara
    Sjöström, men man får ju ta bort skygglapparna lite grann så ser man ju att Z. är en outstanding världsartist!

    SvaraRadera