måndag 25 januari 2016

Stjärnan som väntat i 12 år på en seger mot världsettan

Samma gamla vanliga min i natt eller gladare då?
Kommande natts hetaste match i Australian Open?
I mina ögon är det kvartsfinalen mellan Serena Williams och Maria Sjarapova – en repris på fjolårets final.
Tänk att Williams radat upp 17 raka segrar – och tappat bara tre set – efter senaste förlusten mot den ryska världsfemman.
Året Sjarapova senast vann deras inbördes möte valdes Göran Hägglund till partiledare för Kristdemokraterna, George W Bush återvaldes som USA:s president. Knutbytragedin rullades upp och de olympiska sommarspelen hölls i Aten.
Se där några exempel för att åskådliggöra hur länge sedan det är Maria Sjarapova betvingade Williams.
Året var alltså 2004.
Med tanke på hur överlägsen Williams varit i deras möten skulle nattens match kanske inte kännas lika het som den gör. Men det är klart att amerikanskans makalösa svit förr eller senare bryts. Jag vet inte om det är ett gott eller dåligt tecken för Williams att hon ännu inte fått sina nerver testade i årets Australian Open. Ofta hamnar hon i trångmål i någon av sina första matcher för att sedan lyfta sig.
**
Mikael Tillström har fått en flygande start som coach för Gael Monfils. Att den oberäknelige fransmannen haft en mycket gynnsam lottning fram till kvarten förtar inget. Många av oss hade väl sett fram emot en kvart mellan Monfils och Stanislas Wawrinka vilket ju hade betytt möte mellan Good to Great-coacherna Tillström och Magnus Norman. Men kanadensiske kanonervaren Milos Raonic satte stopp för detta. På sin nystartade blogg visar Norman att han är en sportsman ut i fingerspetsarna. Förlorare och deras coacher hittar ofta mängder av bortförklaringar men så här skriver Norman: ”Hats off to Milos and his team for a great match. Respect.”. Läs här.
**
Robert Lindstedt och Dominic Inglot föll i raka set mot Jamie Murray/Bruno Soares.
**
Det ser lite ljusare ut för svensk tennis än för några år sedan. Men de som menar att Sverige är rejält på g kan kolla igenom startfälten i Australian Opens juniorsinglar. Inte en svensk bland de 64 spelarna i pojksingel eller bland de 64 i flicksingel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar