lördag 10 september 2016

Det var den här Kerber som Båstadpubliken hoppades på


Kan i kväll ta sin andra Grand Slam-titel
De som såg Angelique Kerber i Båstad i somras kunde inte upptäcka minsta tecken på en blivande världsetta.
Men nu är hon där, eller rättare sagt, när nya rankningen kommer på måndag står hon överst på listan som första tyska sedan Steffi Graf och efter 186 veckor med Serena Williams på tronen.
Det var Williams förlust i US Open-semifinalen som petade bort henne men Kerber hade möjlighet att göra det redan i den stora WTA-turneringen i Cincinnati. Med finalseger skulle hon bli ny etta.
Men Kerber svarade för en mental kraschlandning och utklassades av Karolina Pliskova – den hårdservande tjeckiskan som hon möter i kvällens final på Flushing Meadows.
Pliskova har aldrig tidigare varit förbi tredje omgången i en Grand Slam-turnering och hennes kyliga och respektlösa uppträdande i semin mot Williams var lika förvånande som imponerande. Williams var inte på topp – efteråt avslöjades att hon besvärades av en knäskada – men brukar ändå krångla sig vidare.
Nu var hon långa stunder utspelad av en motståndare som för dagen hade mer kraft i såväl serve som grundspel.
Den 24-åriga tjeckiskan har i år slagit fler ess än någon annan (har också spelat betydligt fler matcher än Williams) och är mycket sevärd då hon har flyt i spelet.
Ur rytmen är hon med sin lägstanivå mycket sårbar och kan sprida bollarna lite var som helst. Det ska bli mycket spännande att se hur hon tar sig an uppgiften ikväll.
Att möta Williams i en Grand Slam och på amerikanskans hemmaplan är visserligen en mycket tuff uppgift men kan ändå inte mäta sig med den att spela karriärens första Grand Slam-final.
Angelique Kerber har varit uppe i tre och samtliga i år. I Australian Open finalbesegrade hon Williams som tog revansch i Wimbledon.
I Båstad blev det bara en match för tyskan
Kort efter det var den 28-åriga tyskan stort affischnamn i Ericsson Open i Båstad. Men hon gjorde inget som helst avtryck på banan. Hon tog sig igenom första matchen mot Cornelia Lister för att lämna wo i andra på grund av armskada-
Självklart ett stort bakslag för turneringen och som alltid när stora stjärnor lämnar återbud eller bryter satte spekulationerna om fejkskada igång.
Ibland finns det fog att tro så och ibland inte. Hur det var denna gång vet bara Kerber själv.
Om hon hade skadekänning och bröt för att inte äventyra de stora turneringar som låg framför henne var det sett ur det perspektivet ett klokt beslut.
Hon gick till semifinal i Montreal, tog OS-silver i Rio, var i final i Cincinnati och kan i kväll ta sin andra Grand Slam-titel.
Till föga tröst för Båstad-publiken...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar