lördag 10 september 2016

Sveriges motståndare visar bra form inför DC-kvalet


Haase är ankare i Nederländernas DC-lag
Nederländerna gällde redan tidigare som favorit i nästa helgs Davis Cup-kval mot Sverige i Båstad.
Veckans resultat på touren gör att favoritskapet ökar ytterligare något.
I eftermiddag ställs Robin Haase och Thiemo de Bakker mot varandra i semifinal i en Challenger på hemmaplan i Alphen.
Även om det inte handlar om en stor turnering eller knivskarp konkurrens tyder framgången på att båda spelarna är i form inför ankomsten till Båstad.
Haase har haft en bra period efter DC-förlusten mot Ryssland i juli och gick i Gstaad fram till karriärens femte ATP-final och den första på tre år. Framgången där följde han upp med att ta en tolfte titel på Challengertouren.
Rankad 62 är han det självklara ankaret i Nederländernas lag och är 29-åringen inte sliten efter nästa fredags singel mot Mikael Ymer (tänkt som Sveriges singeltvåa) talar allt för att Haase och Jean-Julien Rojer bildar dubbelpar mot Isak Arvidsson/Fred Simonsson. (Haase är i dubbelsemifinal i Alphen i par med landsmannen Boy Westerhof som inte ingår i DC-laget).
Thiemo de Bakker var för sex år sedan rankad 40 vilket vittnar om stor kapacitet. Nu är han 150 och veckans framgång är välkommen för honom, ja, kanske till och med nödvändig för att han ska få tillbaka lite av det självförtroende som måste blivit svårt sargat efter tio raka förluster.
Faktum är att 27-åringen inför Challengern i Alphen inte hade vunnit en match sedan april.
Segern kom i 500-turneringen i Barcelona mot – Elias Ymer.
Nästa fredag får hemmafavoriten i Båstad möjlighet att ta revansch och det är bara att hoppas att Sveriges singeletta till dess hittar den form som under en tid lyst med sin frånvaro.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar