torsdag 1 september 2016

Ikväll kan Larsson bädda för en drömmatch mot Williams


Taggad Larsson på träning: Foto; coachen Mattias Arvidsson
Med en seger ikväll mot Denisa Allertova skulle Johanna Larsson:
Tangera sitt bästa Grand Slam-resultat.
Bädda för drömmatch mot världsettan Serena Williams.
Larssons match i US Opens andra omgång börjar klockan 17 svensk tid och spelas på bana 13 vilket innebär möjlighet att följa den på Eurosportplayer (som i alla fall under de första speldagarna haft sändningar från den banan).
Allertova är rankad 89, besegrade tidigare världsettan Ana Ivanovic i första omgången och har i karriären tagit tunga skalper som Simona Halep och Angelique Kerber. Däremot saknar den 23-åriga tjeckiskan jämnhet.
Johanna Larsson – som inledde med klar seger mot Karin Knapp – har vid två tillfällen nått tredje omgången i en Grand Slam-turnering.
En tangering av det skulle med största sannolikhet leda till ett möte med 22-faldiga Grand Slam-segraren Serena Williams.
Det skulle självklart gå utanpå det mesta – om inte allt – som Larsson upplevt i karriären.
De har mötts två gånger, båda 2013 då Williams dels segrade i finalen i WTA-turneringens i Båstad och i Fed Cup-matchen mellan USA och Sverige.
Men att möta den snart 35-åriga ikonen i Grand Slam och dessutom på hennes hemmaplan inför fullsatta läktare på Flushing Meadows – gåshud!
Williams har inför turneringen besvärats av en axelskada men att döma av hennes imponerande insats i första omgången mot Ekaterina Makarova är det ingen fara med axeln.
Hemmafavoriten dundrade in 12 ess och vann 90 procent av poängen då hon satte förstaserven.
Natten mot fredagen svensk tid ställs hon mot landsmaninnan Vaina King. Seger där och Serena Williams tangerar Martina Navratilovas rekord på 306 matchsegrar i Grand Slam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar