torsdag 1 september 2016

Larsson visar åter att hon är svensk tennis största tillgång


Tummen upp för svensk tennis största affischnamn
Johanna Larsson är klar för tredje omgången i US Open.
Alldeles nyss slog hon in matchbollen mot 89-rankade Denisa Allertova och har nu bara att invänta nästa motståndare: världsettan Serena Williams eller Vania King vilka möts 01 i natt svensk tid.
Även om jag höll den 28-åriga Sverigeettan som favorit mot fem år yngre Allertova trodde jag inte alls på en så komfortabel seger som blev fallet.
6-3, 6-1 på bara 58 minuter, Larsson utnyttjade fyra av sina sex breakbollar, räddade den enda hon hade emot sig, vann 81 procent av poängen då hon satte förstaserven och visade upp sedvanlig säkerhet från baslinjen.
Allertova? Ja, utan att förta det minsta av Johannas seger är det svårbegripligt att tjeckiskan under karriären besegrat storheter som Simona Halep och Angelique Kerber. Tjeckiskan avslutade matchen med en misslyckad stoppboll, ett av hennes 33 oprovocerade misstag och det på bara 16 game.
Oavsett vem som blir motståndare i tredje omgången har formstarka Larsson en härlig uppgift framför sig.
Mot Vania King skulle hon ha bra möjlighet att nå sitt bästa Grand Slam-facit och blir det Serena Williams får Johanna Larsson sin karriärs kanske mest minnesvärda upplevelse. Seger bäddar för drömmatch-
Framgången på Flushing Meadows är kul inte bara för henne, lika skicklige som ambitiöse coachen Mattias Arvidsson, agenten Erik Ullsten och de andra i Johannas närmaste omgivning utan är också kul för svensk tennis i stort – plus mycket värdefull.
Johanna är Sveriges enda singelspelare på topp-100 och allt som oftast är hon också Sveriges enda singelhopp i Grand Slam-turneringarna – med andra ord är Larsson ett affischnamn som saknar motsvarighet på herrsidan.
Det hoppas jag att svensk tennis styre inte bara drar nytta av utan också värdesätter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar