torsdag 1 september 2016

I natt blev det klart: Larsson i drömmatch mot världsettanVärldsettan har inlett US Open starkt - precis som Johanna Larsson
Sverigeettan Johanna Larsson vs världsettan Serena Williams – wow!
Drömmatchen i US Opens tredje omgången blev alldeles nyss verklighet då den snart 35-åriga amerikanskan manglat klart landsmaninnan Vania King.
6-3, 6-3 till den 22-faldiga Grand Slam-segraren som ofta inleder Grand Slam-turneringarna på halvfart men haft en högre växel i sina två första matcher på Flushing Meadows och då framför allt i första omgången mot Ekaterina Makarova.
Av axelskadan som stört Williams under den senaste tiden syns inte ett spår.
Inte heller har vi sett tecken på de svaga nerver som under de senaste åren präglat många av hennes matcher just i Grand Slam-turneringarna.
Hur ska Johanna Larsson rå på världsettan mot vilken hon har 0-2 inbördes efter förluster i Collector Swedish Open 2013 och i Fed Cup samma år?
Svar: det kan hon inte.
Eller jo, det kan hon men endast under förutsättning att Williams har en dålig dag.
Men det är ju precis den förutsättning som alltid och oavsett motstånd gäller då Serena Williams spelar. 
För att spelare som Victoria Azarenka, Garbine Muguruza och Angelique Kerber ska kunna besegra henne krävs inte att Williams dippar så väldigt mycket men flertalet spelare får sätta sitt hopp till att världsettan gör en djupdykning.
Det inträffar då och då, bland annat då i fjolårets US Open-semifinal mot Roberta Vinci då hemmafavoriten var i det närmaste förlamad av pressen hon kände av att vara två segrar från en Grand Slam. Efter förlusten var Williams så knäckt att hon stod över resten av säsongen.
I år finns inte alls samma tryck på henne i årets sista Grand Slam-turnering. Med Williams-mått har hennes säsong inte varit lyckad men med Wimbledon-titeln tangerade hon i alla fall Steffi Grafs rekord (under proffseran) med 22 Grand Slam-titlar och med det tror jag att hon blivit mer avslappnad på banan.
Larsson har ett gigantiskt fajterhjärta och en mycket stark defensiv. Kan hon bara få till de där riktigt långa bollduellerna som Williams vill undvika är det förstås möjligt att amerikanskan blir både frustrerad och nervös. Då händer det ibland att hon minskar sin redan tidigare lilla säkerhetsmarginal för att satsa närmast panikartat våldsamt med många oprovocerade missar som följd.
Men ja, det känns som ett ganska tunt halmstrå.
I vilket fall som helst är det en härlig match att blicka fram emot, inte bara för Johanna Larsson och hennes team utan för alla i svensk tennis.
Plötsligt får sporten en åtminstone lite mer framträdande plats i media och när till och med min måttligt idrottsintresserade sambo säger att hon bara måste se Johanna spela mot Williams – ja, då är det hett:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar